skip to Main Content

5 motive pentru care firmele ar trebui sa inceapa sa faca afaceri online

A fi sau a nu fi ONLINE?

Odata cu criza financiara companiile cauta oportunitati noi de a-si extinde piata si fiecare isi pune intrebarea “A fi sau a nu fi Online“.e-commerce-store

Nu demult a aparut un comentariu pe internet din 2007 apartinand unui observator de piata in care a zis ca cine nu are un site web, nu exista. Poate ca e putin exagerat dar exista si un pic de adevar in afirmatie. Un facut de o firma de statistici marketing din SUA arata ca vanzarile online cresc in medie de 25% anual, procentul fiind in crestere odata cu explozia numarului de dispozitive mobile legate la internet prin conexiune wireless. Tot acest studiu arata ca firmele starter in afaceri online care isi deschid portile si in mediul virtual, au in medie cu 20% mai mult profit in primul an.

Daca nu te-am convins inca sa-ti deschizi o afacere online, iata 5 motive sustinute cu argumente:

1. Mediu nou de economie

Internet a creat o nouă economie, care, prin creșterea sa exploziva a schimbat deja percepția noastră asupra modului tradițional de a face afaceri. Desi inaintea aparitiei Amazon si Ebay pe Internet erau alte firme lidere pe zone in acelasi domeniu de activitate, odata cu deschiderea magazinelor web acestea au devenit intr-un timp foarte scurt lideri pe piata. Totusi nu trebuie sa ai o companie giganta ca sa ai succes pe Internet. Foarte multe intreprinderi mici si mijlocii si-au dezvoltat afacerea online profitabila, ba mai mult, studiile arata ca in viitorul apropiat firmele mici vor avea cea mai mare crestere economica prin siteurile web.

2. Imaginea firmei

Fie ca vinzi produse sau servicii online sau nu, In lumea de astazi trebuie sa ai o prezenta corporativa pe Internet. In caz contrar majoritatea partenerilor si clientilor posibili nu te considera o firma serioasa fara un website. Un site web estetic cu full corporate identity creste cu siguranta imaginea unei societati mai ales daca oferi o gama larga de produse si servicii si ai continut pentru site.

3. Reducerea costurilor!

Noile tehnologii ofera o posibilitate de a-ti muta afacerea de tot pe Internet: administrare, gestiune, facturare, management, marketing, vanzare. Mutarea acestor procese ale unei afaceri prin internediul sistemelor online ajuta firmele sa reduca costurile semnificativ in aproape fiecare domeniu de afaceri. De exemplu cu un magazin online compania nu are costuri de chirie si numarul angajatilor este cu mult mai mic decat la un magazin traditional. Nu exista costuri de intretinere spatiu comercial, renovare, reparatii. Cu aceste costuri firmele pot face o economie de 25-50% prin urmare avand un profit de cca 2 ori mai mare.

4. Fi global!

Datorita Internetului poti deveni instantaneu global. De fapt, nu trebuie să investesti sume mari de bani pentru a face acest lucru. Există sute de e-piete disponibile pe net. Aceste piețe iti dau acces la un public larg de potențiali clienți din întreaga lume contracost. Potrivit AMR Research mai mult de 1,3 trilioane de dolari de bunuri și servicii curg prin aceste piețe. Cine nu vrea o bucată din acest plăcintă?!

5. Ofera informatii mai usor clientilor

In urma cu doar cativa ani companiile au avut nevoie de zile sau saptamani pentru a informa clientii despre schimbari in ceea ce priveste produsele sau ale serviciilor, sau sa informeze publicul despre informatii noi fie stiri sau promotii. Timpul a adus schimbari mari din aceasta privinta. Azi poti adauga sau poti face schimbari la informatiile firmei sau la continutul produselor si prin intermediul unei pagini web poti face aceste schimbari publice direct, iar lumea ii vede instantaneu.

In Romania costul serviciilor de Internet Marketing deocamdata sunt foarte scazuta. Deschide o afacere online acum si profita de beneficiile acestuia!

Back To Top
Afiseaza
Ascunde