skip to Main Content

Magazinul tău nu este optimizat pentru telefoane mobile?


Alege care este problema cu magazinul tău:

Știai că peste 76% dintre cumpărătorii online accesează magazinele online de pe telefonul mobil?
Este de necrezut așa-i? Și totuși e adevărat. Printr-un calcul simplu ajungem la concluzia următoare: dacă magazinul tău online nu este optimizat pentru telefoane mobile, pierzi 3 din 4 vizitatori si direct cumpărători. Ce se întâmplă cu acești vizitatori? Cumpără de la competitorii tăi.

Portabilitate: acesta este unul dintre principalele motive pentru care utilizarea dispozitivelor mobile a depășit cea a desktopului. Un număr tot mai mare de utilizatori apelează la dispozitivele lor mobile de pe desktop pentru sarcini precum navigarea în rețelele sociale, crearea de e-mailuri, citirea știrilor și cumpărăturile online. Potrivit unui studiu realizat de BroadbandSearch, timpul petrecut de utilizatori consumând media pe dispozitivele lor mobile este de aproximativ 203 de minute pe zi („Utilizarea internetului pe mobil vs. desktop”, n.d.).

Care este soluția pentru aceasta problemă?

În cazul în care problema este de natură design atunci acestea trebuie modificată sa fie responsive: design-ul (structura de afișare) se adaptează la rezoluția dispozitivului de pe care site-ul este accesat. Aceasta soluție este cea mai folosită de când a început revoluția internetului la apariția dispozitivelor mobile.

Dacă problema este de UI/UX – magazinul online nu este optimizat din punct de vedere al experienței utilizatorilor atunci trebuie îmbunătățit pe aceasta parte după o analiză amplă din această perspectivă. Puteți citi mai multe despre aceast aspect aici.

Back To Top
Afiseaza
Ascunde